MENU

Roxanich

Vinmakaren heter Mladen Rožanic och hans vingårdarna ligger i västra Istrien nära Višnjan och omfattar cirka 26 ha och man producerar cirka 75,000 flaskor om året.

Roxanich gör naturliga viner från både inhemska och internationellt druvsorter. Odlingen sker med traditionella metoder och minsta möjliga ingrepp. I princip gör man naturvin, de enda tillsatser man använder är små mängder med svavel under lagringen och man nyttjar endast naturlig jäst.

Vindruvor förvaras i specialformade träfat med en storlek på 55 till 75 hl kapacitet, i dessa sker såväl maceration och jäsning sker som lagring. Vissa vinerna förs efter en tid över till mindre fat om cirka 38 hl. Alla vinerna karaktäriseras av lång skalkontakt. Hur lång varierar från årgång till årgång. De röda vinerna är skalkontakten i regel mellan 4 till 6 veckor och de vita från 8 dagar för Chardonnay, omkring 100 dagar för Ines U Bijelom och upp till 174 dagar för Malvazija Antica.

Våra Viner

 

Dela: Share on Facebook Share on Google+Tweet about this on Twitter Share on LinkedIn

Välkomna!

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.