MENU

Saints Hills Winery

Den kroatiske affärsmannen Ernest Tolj hade en dröm att förverkliga. Att förbinda sin passion för vin med sitt sinne för affärer och kombinera det med det bästa som Kroatien har att erbjuda i vinväg – de två halvöarna Istrien och Pelješac. 2006 startade han så Saints Hills Winery, beläget på Pelješac, hemvisten för den mest odlade röda druvan i Kroatien – Plavac Mali (lilla blå).

Konceptet är charmigt i sin enkelhet – tre vingårdar uppkallade efter de tre barnen, St Lucia på Dingac-sluttningen, St Roko i Komarna och St Ante vid Radovani-byn i mellersta Istrien. I Istrien odlas Malvazija Istrijana och Chardonnay och på Komarna och Pelješac hittar man Plavac Mali. Efter en lång uppstartsfas med finstämning och med alla detaljerna på plats lanserades de först vinerna i 2014 och fick stående ovationer. Mycket tack vare den världskände enologen från Bordeaux, Michel Rolland. Med Rollands hjälp som konsult och ansvarig vinmakare så lyckades man skapa några av Kroatiens absolut bästa viner.

Dela: Share on Facebook Share on Google+Tweet about this on Twitter Share on LinkedIn

Välkomna!

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.