MENU

Trapan

Beläget vid Pula i sydligaste Istrien verkar en av Kroatiens mest dynamiska vinmakare, Bruno Trapan. Han har på kort tid fått stor uppmärksamhet, inte bara lokalt men även internationellt, för sina kvalitetsviner på de lokala druvorna Malvasia Istriana och Teran.
Men Bruno följer inte normerna – han skapar dem.

Hans viner har moderna namn, ofta uppkallade efter familjemedlemmar, med snygga ovanliga etiketter. Vingården, Winestation Trapan, är ritad av en lokal arkitekt och god vän och ska efterlikna en tågstation! Trapan kommer nämligen inte från en flera generationer gammal vinmakarsläkt – han själv hoppade på tåget i 2006 och drar idag fram loket som ska etablera Istrien som vinregion i världen.

I vårt sortiment av Trapan viner hittar ni den unga malarian Ponente, den lagrade Uroboros, den röda cuvéen Revolution och – hans nyaste skapelse, The One, en blandning av Teran och Syrah. Första vinet någonsin i vinhistorien med denna speciella blend!

trapan_WS_logo_300

Våra Viner

Dela: Share on Facebook Share on Google+Tweet about this on Twitter Share on LinkedIn

Välkomna!

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.